Roliga sällskapsspel

På marknaden av sällskapsspel finns det massor av roliga spel som du bara måste testa!

För att dela in spelen i lite olika kategorier så kan man kalla spelen för:

Familjespelen är spel som passar hela familjen och du kan ha roligt tillsammans med dina nära och kära när du spelar ett familjespel. Monopol är ett klassiskt familjespel.

Barnspelen är mest som det låter anpassade till barn och ungdomar. Spelen är oftast pedagogiskt utformade så att barnen lär sig något när de spelar spelen.

Festspelen är också som det låter anpassade för att du skall ha roligt på festen när du spelar spelet. Ett perfekt festspel är När då då.

När då då? Originalversionen
När då då? Originalversionen

Klassiska sällskapsspel finns en hel del och t.ex. Geni och Monopol är riktigt klassiska sällskapsspel.

Monopol
Monopol

Kortspelen finns massor av och du kommer att ha roligt i nästan varenda spel du kan spela med hjälp av en kortlek bara du har rätt med/motspelare när du spelar kort. Poker är det mest kända kortspelet som spelar på många ställen över världen idag.

Resespelen är spel där du kan lära dig mycket om olika platser och goda resmål i världen. Att spela ett resespel är roligt och framförallt väldigt nyttigt då du ofta lär dig väldigt mycket om saker som du inte visste om innan.

Strategispelen är också något som är väldigt roligt och underhållande. De flesta strategispel kan ta lång tid, men du kommer garanterat ha roligt och behöva tänka mycket när du spelar ett strategispel som t.ex. Risk.